روش‌های کارآمد برای درس خواندن

در فواصل زمانی کوتاه اما پیوسته درس بخوانید. آمار نشان می‌دهد ذهن انسان در زمان‌های کوتاه و مکرر بسیار متمرکزتر از زمان‌های طولانی عمل می‌کند.

روش‌های کارآمد برای درس خواندن

1- در فواصل زمانی کوتاه اما پیوسته درس بخوانید. آمار نشان می‌دهد ذهن انسان در زمان‌های کوتاه و مکرر بسیار متمرکزتر از زمان‌های طولانی عمل می‌کند.

2- با خیال آسوده استراحت کنید. اگر زمان کافی دارید برای تجدید قوا یک روز کامل را به استراحت اختصاص دهید. مثلاً هر ماه یک‌بار، مخصوصاً بعد از آزمون، یک استراحت یک‌روزه یا نصفه‌روزه به خود بدهید.

3- وضعیت جسمی خود را در نظر بگیرید. زمان‌هایی که خسته، عصبانی، حواس‌پرت و شتاب‌زده هستید درس نخوانید. زمانی که مغز انسان در حالت آرامش است، مانند اسفنج اطلاعات را جذب می‌کند؛ برعکس زمانی که نگران هستید، تلاش شما برای یادگیری بی‌فایده است؛ زیرا در چنین حالتی مغز، اطلاعات را دفع می‌کند.
4- درس‌ها را در همان روز مرور کنید. وقتی مطلب جدیدی یاد می‌گیرید، سعی کنید در همان روز نکات مهم آن را دوره کنید. با گذشت چند روز، برای یادآوری آن مطالب به تلاش بیش‌تری نیاز خواهید داشت.
5- محیطی مناسب برای درس خواندن فراهم کنید. بهترین مکان برای مطالعه میز شخصی و اتاقی جداست.

6- میزان خستگی مغزتان را در نظر داشته باشید. گاهی مغز انسان بر اثر خستگی، مطالب را فراموش می‌کند. مرور کردن تنها روش جلوگیری از چنین پیشامدی است. تست زدن بعد از خواندن مطلب، یک نوع مرور محسوب می‌شود.

7- با برنامه‌ریزی مناسب، درس خواندن را به عادت تبدیل کنید. اگر ساعات مشخصی از روز را برای درس خواندن برنامه‌ریزی کنید، خیلی زود به آن عادت خواهید کرد.

8- هدف داشته باشید. یکی از دلایلی که باعث می‌شود افراد به اهداف خود نرسند این است که معمولاً آن‌ها را دست‌نیافتنی می‌پندارند.

9- ناامیدی دشمن یادگیری است. افرادی که خود را به دلیل کندی در یادگیری سرزنش می‌کنند، حتی اگر پیشرفت مناسب و توان یادگیری بالایی داشته باشند، همواره نگران هستند.

Menu