دهمی های عزیز سلام
در این مطلب میخواهیم با هم به جمع بندی نکات حفظی و مفاهیم کتاب شیمی دهم(مطابق با آزمون 17 اردیبهشت) و خلاصه نکات که برای پاسخگویی به سوالات نیاز داریم، بپردازیم.
1. سرکه خوراکی با خاصیت اسیدی ملایم که به عنوان چاشنی در غذاها مصرف میشود، محلول ٥ درصد جرمی استیک اسید در آب است.
2. تهیه محلولها به حالت مایع، با درصد جرمی معین کار سختی است. زیرا تجربه نشان میدهد که اندازهگیری حجم یک مایع به ویژه در آزمایشگاه، آسانتر از جرم آن است.
بیان غلظتی از محلول پرکاربردتر خواهد بود که با مولهای ماده حلشونده و حجم محلولارتباط داشته باشد. چنین غلظتی را غلظت مولی (مولار) مینامند.
3. دستگاه اندازهگیری قند خون (گلوکومتر) میلیگرم گلوکز را در هر دسیلیتر از خون نشان میدهد.
4. اغلب سنگهای کلیه از رسوب کردن برخی نمک های کلسیمدار درکلیهها تشکیل میشوند.
5. بیشترین مقدار از یک حل شونده را که در 100 گرم حلال و دمای معین حل میشود، انحلالپذیری آن ماده مینامند. واژه «بیشترین» نشاندهنده رسیدن محلول به حالت سیرشده است. (S نشان دهنده انحلالپذیری است)
6. شیمیدان ها مواد جامد حل شونده را بر اساس انحلال پذیری در آب و دمای اتاق به سه دسته زیر تقسیم میشوند:
7. معادله خط درنمودار انحلالپذیری: Ax+B
A: شیب نمودار انحلال پذیری B: انحلال پذیری در دمای صفر x: دما
8. انحلال پذیری نمک ها به نوع آنها و دما بستگی دارداما تأثیر دما بر میزان انحلالپذیری آنها یکسان نیست. بهطوری که انحلالپذیری برخی نمک ها با افزایش دما، افزایش یافته و برخی دیگر کاهش مییابد.
دوستان عزیزم ما تصمیم گرفتیم برای این که بتونیم ارتباطمون رو با هم بیشتر کنیم و قدم به قدم کنارتون باشیم، صفحه ی اینستاگرام متا رو بسازیم و همراهتون باشیم.
امیدارم که این مطلب براتون مفید باشه. یادتون نره قسمت بعدی رو هم دنبال کنید. سوال هاتون راجع به این قسمت رو در کامنت ها بپرسید. انتقاد و پیشنهادهاتون رو تو کامنت ها بنویسید.
فاضل مهرآئین - دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف