7 باور عامیانه‌ی نادرست در مورد خوابیدن

هیچ مطالعه‌ای مبنی بر ارتباط غذاهای ادویه‌دار با کابوس دیدن وجود ندارد.

7 باور عامیانه‌ی نادرست در مورد خوابیدن

1- افراد پیر زیاد به خواب نیاز ندارند: بر اساس توصیه‌ی بنیاد علمی خواب افراد بالای 65 سال باید بین 7 تا 8 ساعت در روز بخوابند، این در حالی است که میزان خواب توصیه‌شده به افراد 17تا 64 سال 7 تا 9 ساعت در روز است. مشاهدات نشان می‌دهد افراد بزرگ‌سال کم‌تر از مقدار مورد نیازشان می‌خوابند چون اغلب برای به خواب رفتن مشکل دارند. به گفته‌ی محققان تحلیل رفتن نورون‌ها بر چرخه‌ی خواب شبانه‌روزی این افراد تأثیر می‌گذارد.

2- غذاهای ادویه‌دار باعث کابوس می‌شوند: هیچ مطالعه‌ای مبنی بر ارتباط غذاهای ادویه‌دار با کابوس دیدن وجود ندارد. این غذاهای تند و آتشین که چربی بالایی دارند صرفاً معده‌ی شما را به هم می‌زنند. خوردن غذاهای تند سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد و درجه‌ی حرارت بدن را نیز بالا می‌برد و از آن‌جا که دمای بدن در شرایط خواب به طور طبیعی کاهش می‌یابد می‌توان گفت که خوردن این مواد غذایی بی‌خوابی را به دنبال خواهد داشت.

3- یک لیوان شیر گرم به خوابیدن بهتر کمک می‌کند: آن‌چه این باور را غلط جلوه می‌دهد این است که شیر حاوی ترپیتوفان است که پیش‌‌ماده‌ی سروتونین یا همان هورمون خواب‌آور است اما مشکل این‌جاست که ترپیتوفان برای تبدیل شدن به سروتونین باید به مغز منتقل شود. تنها راه این کار این است که سایر اسید‌های آمینه در یک نقطه از بدن جمع شوند که محققان کشف کردند که مواد غذایی با پروتئین بالا مثل شیر راه انتقال ترپیتوفان به مغز را دشوار می‌سازد.

4- دراز کشیدن در رختخواب مثل خوابیدن عمل می‌کند: دراز کشیدن در رختخواب می‌تواند مؤثر باشد اما به اندازه‌ی خوابیدن واقعی به بازیابی انرژی شما کمک نمی‌کند. خوابیدن با استراحت کردن فرق دارد. حین خواب بدن از فشارهای ناشی از فرایندهای عصبی رها شده و به ترمیم خود می‌پردازد؛ عملی که در بیداری غیر ممکن است. خواب باعث انتشار هورمون‌های عضله‌ساز در بدن شده و به تعادل هورمون‌ها و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک خواهد کرد.

5- نوشیدن قهوه در ساعات بعدازظهر از خواب شبانه جلوگیری می‌کند: کافئین یک نیمه‌‌ی ‌عمر نسبتاً طولانی دارد. این بدان معنی نیست که نیمی از کافئین مصرفی که تحریک‌کننده‌ی سیستم عصبی مرکزی است تا 6 ساعت در بدن باقی می‌ماند. بنابراین اگر یک فنجان قهوه در ساعت 4 بعدازظهر بنوشید تا ساعت 10 شب چیزی حدود 165 تا 250 میلی‌گرم کافئین در بدن خواهید داشت؛ ازاین‌رو کسانی که بیش از 5 فنجان قهوه در روز می‌نوشند ممکن است دچار مشکل خواب شبانه شوند.

6- هر کسی نیاز دارد 8 ساعت در روز بخوابد: یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد که ساعات لازم برای خواب شبانه در یک نفر ممکن است با فرد دیگر متفاوت باشد. برخی افراد می‌توانند 6 ساعت در روز بخوابند برخی دیگر نیز به 9 ساعت خوابیدن نیاز دارند. یک راه آسان برای تست مقدار ساعات لازم برای خواب این است که ببینید پس از بیدار شدن هنوز احساس خواب‌آلودگی دارید یا خیر. اگر این چنین است پس به اندازه‌ی کافی نمی‌خوابید.

7- می‌توانید کمبود خوابتان را آخر هفته جبران کنید: کمبود خواب به ساعاتی اشاره دارد که از مقدار خواب مورد نیازتان فاصله گرفته‌اید. خوابیدن ناکافی می‌تواند عملکرد شما را حین رانندگی مختل کند یا باعث از دست رفتن حافظه‌ی کوتاه‌مدت شود. هم‌چنین خطر چاقی و بیماری‌های قلبی را به دنبال دارد که شما می‌توانید کمبود آن را در سایر روزهای هفته جبران کنید. البته این اتفاق به صورت یک‌شبه در آخر هفته رخ نخواهد داد.

Menu