ارتباط مستقيمي ميان رژيم غذايي و بيماري قلبي وجود دارد و با دريافت يک رژيم غذايي سالم و جلوگيري از مصرف روغنهاي جامد ميتوان سلامتي قلب و دستگاه گردش خون را حفظ کرد.
سعيده معاني کارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: ميزان بالاي کلسترول بد در خون، فشارخون بالا، اضافه وزن و چاقي، از عوامل خطر بيماريهاي قلبي است که البته قابل شناسايي، کنترل و درمان است.
معاني ادامه داد: اگر داراي عوامل خطر بيماري قلبي مانند اضافه وزن، فشار خون بالا يا کلسترول بالا هستيد، لازم است در برنامه غذايي روزانه خود تغييراتي را ايجاد کنيد و با داشتن رژيم غذايي مناسب مي توانيد کلسترول خود را کاهش دهيد.
وي اضافه کرد: چربيهاي ترانس (مانند روغن جامد) کلسترول خون را افزايش ميدهند. اين روغنها در هنگام طبخ در اکثر رستورانها و غذاهاي فوري(فست فودها) استفاده مي شوند. اين چربيها همچنين در محصولات لبني، گوشت قرمز، چيپس، کيکها هم يافت مي شوند.
اين کارشناس تغذيه اظهار داشت: چربيهاي غيراشباع در روغنهاي نباتي مايع و نيز روغن ماهي و روغن زيتون يافت مي شوند. زماني که اين روغن ها به ميزان متوسط استفاده شوند و جايگزين چربيهاي اشباع و ترانس در رژيم غذايي شوند سبب کاهش کلسترول خون مي شوند.
وي در ادامه با اشاره به اينکه مواد غذايي غني از فيبر ( مانند جو دوسر، حبوبات، سيب و گلابي) مي توانند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک کنند، گفت: روغن زيتون، مغزها و دانهها حاوي نوعي از اسيدهاي چرب هستند که اگر به ميزان متوسط استفاده شوند به کاهش سطح کلسترل بد خون کمک مي کنند.
معاني تصريح کرد: ميوهها و سبزيها حاوي ويتامينهاي آنتي اکسيدان (ضد سرطان)، مواد معدني و مواد مغذي مفيدي هستند که سبب متوقف کردن آسيب به ديواره رگها و در نتيجه کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي مي شوند.