فصل 13، 14 و 15 - علوم هفتم- درسنامه و تست- الهه پروری

درس 13 و 14 - فارسی هفتم- درسنامه و تست- الهه پروری درس 13 و 14 - فارسی هفتم- درسنامه و تست- الهه پروری

فصل 13،  14 و 15 - علوم هفتم- درسنامه و تست- الهه پروری

دانش آموزان عزیز سلام





من الهه پروری فارغ التحصیل مهندسی شیمی از دانشگاه تهران هستم.
فصل 13،  14 و 15 - علوم هفتم- درسنامه و تست- الهه پروری


دستگاه گوارش

غذایی که می خوریم، ابتدا باید به گوارش راه یابد و به مولکول های مناسب برای یاخته ها تبدیل شود.

گوارش: 

به تغییراتی که بر روی مواد غذایی صورت می گیرد تا مولوکول های درشت غذایی به مولکول های کوچک تر و قابل جذب یاخته ها تبدیل شود.

مراحل اصلی  تغذیه و گوارش:

1- بلع    2- گوارش   3- جذب     4- دفع

بلع: قورت دادن یا فرو بردن غذا از دهن به معده.

گوارش غذا از دهان شروع می شود و در روده باریک تمام می گردد.

جذب: ورود مولوکول های ریز مواد غذایی ضروری بدن از دیواره لوله گوارش توسط پرز و ریز پرزها و رسیدن آن به خون

دفع: خارج کردن مواد گوارش نیافته و هم چنین ترشحات لوله گوارشی از بدن توسط روده بزرگ


لوله گوارش: 

بخش پر پیچ و خم دستگاه گوارشی که از دهان شروع شده و به مخرج ختم می شود.

دهان:

کیفیت غذا در دهان مشخص می شود و طعم آن توسط پرزهای چشایی روی زبان مشخص می شود. در دهان هر دو نوع گوارش (فیزیکی و شیمیایی) بر روی غذاها انجام می شود. جویدن، باعث گوارش فیزیکی و آنزیم های موجود در بزاق دهان، باعث گوارش شیمیایی می شود.

دندان ها  در گرفتن لقمه ی غذایی و خرد کردن آن نقش اصلی دارند. هر دندان شامل یک تاج، مینا، عاج، مغز دندان و ساروج است. جویدن بخشی ازگوارش مکانیکی غذا در دهان است که طی آن ضمن نرم و خرد شدن، مواد غذایی با بزاق مخلوط می شوند؛ در دهان سه جفت غده بزاقی: زیر زبانی، بنا گوشی و تحت فکی وجود دارد که بزاق را به درون دهان می ریزند. 99 درصد بزاق آب و 1 درصد آن آنزیم ها تشکیل می دهند.


✅ بقیه جزوه در فایل ضمیمه آمده است. 

---------------------

*** تست ***

1- هدف اصلی از گوارش کدام است؟ 

الف) تبدیل غذا به مولکول های قابل جذب             ب) اکسید شدن غذا در یاخته ها

 ج) ساخت مولکول های قابل جذب                           د) تولید انرژی در بدن 

۲-کدام گزینه می تواند نقش مهمی در سلامت بدن، خصوصا دستگاه گوارش باشد؟ 

الف) برداشتن لقمه های کوچک غذا                 ب) خوردن غذا در زمانی کوتاه و کم

 ج) جویدن سریع و کم غذا                            د) برداشتن لقمه های بزرگ و جویدن غذا 

۳-کدام عامل نقش مهمی در افزایش سرعت جذب دارد؟

 الف) مصرف مواد غذایی چرب                          ب) چین خوردگی های روده

 ج) مصرف زیاد آب به همراه غذا                     د) ترشح آنزیم های داخل روده

4-عامل اصلی جریان خون در رگ ها کدام است؟ 

الف) قلب                                                              ب) فشار خون ج)

 دیواره ی ارتجاعی رگ                                  د) رساندن مواد به سلول

 5-کدام گزینه درست است؟ 

الف) بخش چپ و راست قلب، مستقل وهم زمان عمل می کنند 

ب) بخش چپ قلب، قبل از بخش راست فعالیت می کند 

ج) بخش راست قلب قبل از بخش چپ فعالیت می کند

 د) ابتدا بخش چپ، سپس راست و دوباره چپ قلب فعالیت می کند 

6-کدام گزینه درست است؟

 الف) مایع جابه جا کننده مواد در بیشتر جانوران، خون است 

ب) مایع جابه‌جا کننده مواد جانداران، خون است

 ج) بیشتر موجودات زنده دستگاه گردش خون دارند

 د) مایع جابه جا کننده مواد در بیشتر جانوران، آب است

 7- منظور از خون تیره چیست؟ 

الف) خونی که رنگ آب دارد 

ب) خونی که در آن هیچ اکسیژنی وجود ندارد 

ج) خونی که کربن دی اکسید بیشتری نسبت به خون روشن دارد

 د) خونی که لخته شده و اکسیژن خود را از دست داده است

---------------------

🧨 جواب سوالات در فایل پیوست موجود است. 


🔵عضویت در کانال تلگرامی کانون برترها🔵

فایل های ضمیمه

Menu