چگونه انرژی بدن را دو چندان کنیم؟

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی سوغاتی خوشمزه را در تقویت حافظه و افزایش انرژی بدن مؤثر دانست.

چگونه انرژی بدن را دو چندان کنیم؟

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، باسلوق یکی از سوغاتی‌های استان آذربایجان شرقی (شهرستان مراغه) بوده که دارای انواع ویتامین‌های  A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند  B۱ ، B۲ ، B۳ ، B۵ ، B۶ ، B۹، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، کلسیم، منیزیم، اسید فولیک، آهن، پروتئین، منگنز، مس، فسفر، نشاسته، قند، اسید آلفالینولنیک، کاتچین، پلی‌فنول، ملانین، روی (زینک) و اسید چرب امگا ۳ است.

برای بررسی خواص باسلوق و اینکه مصرف این شیرینی برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص باسلوق

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص باسلوق اظهار کرد: این شیرینی به علت داشتن انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی نقشی مؤثر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلای افراد به آلزایمر دارد.

وی درباره خواص دیگر باسلوق بیان کرد: این شیرینی به علت وجود اسید آلفالینولونیک و اسید چرب امگا ۳ تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی دارد؛ بدن را از حمله‌های قلبی مصون نگه می‌دارد و از تشکیل لخته‌های خونی جلوگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: باسلوق به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروزپوکی استخوان و آرتروز به ویژه در کهنسالان جلوگیری می‌کند.

عظمایی تأکید کرد: باسلوق به علت وجود اسید فولیک و آهن تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند،این شیرینی برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.

وی تصریح کرد: باسلوق به علت داشتن فیبر نقشی مؤثر در بهبود عملکرد روده‌ها و رفع یبوست دارد، این شیرینی به علت وجود انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B و سایر املاح معدنی به جوان‌سازی و شادابی پوست و مو کمک؛ از پیری زودرس پوست و بروز چین و چروک جلوگیری می‌کند و نقشی مؤثر در رویش مو‌ها دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: باسلوق به علت داشتن ویتامین‌های A ، C ، E ، کاتچین و پلی‌فنول خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف و انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان پروستات، روده بزرگ و سینه محافظت می‌کند.

عظمایی یادآوری کرد: باسلوق نشاط‌آور است و از ایجاد اضطراب و استرس در افراد جلوگیری می‌کند، این شیرینی تأثیری چشمگیر در کاهش التهابات و افزایش انرژی بدن، رفع خستگی، بهبود کیفیت خواب و خلق و خوی، تناسب اندام، کنترل چربی و فشار خون و تقویت دستگاه گوارش دارد.

مواد لازم برای تهیه باسلوق مراغه (پنج تا ۶ نفر)

مغز گردو یا بادام                             ۱۸۰ گرم

نشاسته                                              ۴۰۰ گرم

آب                                                      ۲ لیوان

کره محلی                                         ۳۰ گرم

پودر نارگیل                                       به مقدار لازم

شیره انگور                                        به مقدار لازم

گلاب                                                نصف لیوان

طرز تهیه باسلوق مراغه‌

- نخست نشاسته را در آب سرد حل، سپس گلاب را به آن اضافه کنید و از صافی عبور دهید تا مواد یکدست شود.
- شیره انگور را به مخلوط مواد اضافه کنید.
- مخلوط مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود و به شکل خمیر نرم شده درآید.
- کره محلی را به مواد بیفزایید.
- مواد را از روی حرارت بردارید.
- مواد را روی سینی یا کاغذ روغنی آغشته شده به پودر نارگیل پهن کنید.
- مغز گردو یا بادام را روی مواد بگذارید.
- کاغذ روغنی را به شکل رول درآورید و باسلوق را به مدت هفت تا هشت ساعت داخل یخچال قرار دهید.
- باسلوق را از یخچال بیرون بیاورید و به اندازه‌های دلخواه برش دهید.
- روی باسلوق را با پودر نارگیل تزئین کنید.
- اگر قصد داشته باشید از مغز بادام برای تهیه باسلوق استفاده کنید نخست باید بادام‌ها را داخل آب ولرم بریزید تا پوست آنها کنده شود سپس آنها را مصرف کنید.
- در مصرف باسلوق نباید زیاده‌روی کرد.

منبع :

Menu