کاظم قلم چی : 5 تصمیم مهم برای انتخاب رشته

تصمیم مهم اول : در کدام شهرها انتخاب رشته می‌کنید و در کدام شهرها نه . به جز نظر خودتان حتما به نظر خانواده تان توجه کنید

کاظم قلم چی : 5 تصمیم مهم برای انتخاب رشته

5 تصمیم مهم برای انتخاب رشته

 

تصمیم مهم اول : در کدام شهرها انتخاب رشته می کنید و در کدام شهرها نه . به جز نظر خودتان حتما به نظر خانواده تان توجه کنید . بهترین مشاوران شما پدر ومادرتان هستند . در همه ی تصمیم های مهم زندگی تان با پدر و مادرتان مشورت کنید و بعدا تصمیم بگیرید .در مورد رفتن به شهرها دیگر نظر پدر و مادر از هر مشاوردیگری مهم تر است .بهتر است چندین جلسه ی گفت وگوی خانوادگی داشته باشید.

تصمیم مهم  دوم :کف قابل قبولتان کجاست ؟ روز اول ممکن است از پزشکی دانشگاه تهران یا کامپیوتر شریف یا حقوق دانشگاه تهران پایین تر نیایید اما اگر واقع بین باشید باید به رشته های دیگر و دانشگاه های دیگر هم فکر کنید . کف قابل قبول هر دانش آموز با دیگری متفاوت است ممکن است شما علاقه نداشته باشید که یک سال دیگر پشت کنکور بمانید شاید هم برای رسیدن به رشته ی دلخواهتان بخواهید یک سال دیگر هم آزمون بدهید . در این جا هم مادر و پدرتان بهترین مشاور شما هستند . آن ها شما را خیلی خوب می شناسند و می دانند آیا یک سال دیگر هم می توانید ادامه بدهید یا بهتر است همین امسال انتظارتان را تعدیل کنید و رشته هایی را انتخاب کنید که بتوانید قبول بشوید .به هر صورت تعیین کف قابل قبول یک تصمیم گیری سخت برای همه ی دانش آموزان و همه ی خانواده هاست .این تصمیم گیری با تفکر خودتان و گفت و گو در خانواده به نتیجه می رسد . تصمیمی بگیرید که چند ماه بعد پشیمان نشوید .

تصمیم مهم سوم : علاقه ی خودتان یا توجه به نظر خانواده و دیگران ؟ چگونه به هر دو توجه می کنید  ؟

ممکن است در مورد ترجیح و اولویت بندی رشته ها یا رفتن و نرفتن به شهردیگر بین نظر شما و خانواده اختلاف نظر باشد . این اختلاف ها را غنیمت بدانید با هم گفت وگو کنید و بهترین تصمیم ها را بگیرید . حتی اگر ساعت ها بحث کنید و بعدا تصمیم بگیرید بهتر از این است که تصمیم عجولانه و بدون تامل کافی بگیرید . عیبی هم  ندارد . شاید  گاهی هم عصبانی شوید و فکر کنید دیگران شما را به خوبی درک نمی کنند اما به نظرشان توجه کنید .

 

سخت ترین تصمیم ، تصمیم  چهارم است   : تشخیص اولویت ها و مرتب کردن رشته ها . شما کدام رشته را به کدام رشته ترجیح می دهید  ؟ پس از انتخاب رشته ها  مهم ترین و البته سخت ترین مرحله ، مرتب کردن رشته هاست . شما باید رشته ها را به گونه ای مرتب کنید که اگر بعدا در رشته ای قبول شدید افسوس نخورید که ای کاش رشته ها ی بعدی را زودتر می نوشتید .

 

چگونه رشته ها  را مرتب کنیم ؟

رشته هایی را که خودتان با فکر و اطمینان انتخاب کرده اید و ترجیح می دهید حتما در ابتدا بنویسید . البته تصمیم هایی بگیرید که یک سال بعد پشیمان نشوید .ممکن است شما بر خلاف نظر اکثریت،  به رشته ی پزشکی علاقه نداشته باشید و مثلا داروسازی یا یک رشته ی علوم پایه را ترجیح بدهید .ممکن است مهندسی صنایع را به مهندسی مکانیک ترجیح بدهید یا جامعه شناسی  و فلسفه را به رشته ی حقوق ترجیح بدهید . اگر با فکرکافی و اطمینان به این نتیجه رسیده اید نظر  خودتان را  اعمال کنید . نظر خودتان را به نظم و  ترتیبی که در این دفترچه وجود دارد و علاقه و اقبال دیگران را نشان می دهد  ترجیح دهید .شاید شما در یک یا چند  رشته امکان شغلی مناسب تری داشته باشید و آن رشته را به هر دلیلی که دارید برتر از رشته ای بدانید که رتبه ی بهتری می خواهد  . ترجیح و علاقه ی شما مهم تر از رتبه هایی است که برای  هر رشته نیاز است .

کدام رشته ها را  اول بنویسیم ؟

 رشته هایی را که خودتان ترجیح می دهید نسبت به رشته هایی که رتبه های بالاتری می خواهند مقدم بدانید و بالاتر بنویسید و در انتخاب های اولتان بگذارید.

 

معیار تصمیم صحیح  این است : بعدا افسوس نخورید

رشته ها را طوری مرتب کنید و پشت سرهم بنویسید که اگر در هر رشته ای قبول شدید افسوس نخورید که ای کاش یکی از رشته های بعدی را زودتر می نوشتم .


در چه مواقعی باید طبق نظم دفترچه رشته ها را بنویسیم ؟

معمولا هر دانش آموزی چند رشته ی مورد علاقه دارد  و روی بقیه ی رشته ها تعصب خاصی ندارد . برای رشته محل هایی که جزء علایق اصلی شما نیستند به رتبه ی آن رشته و علایق دیگران توجه کنید . ترتیب رشته ها در این دفترچه و این جدول ها  زمانی برای شما مفید است که خودتان تصمیم قبلی نگرفته  باشید . اما جایی که خودتان نظر و تصمیم قطعی دارید نظر خودتان را مهم تر بدانید . در رشته هایی که نظر قاطعی ندارید به نظر دیگران و ترتیب رتبه ها اعتنا کنید و بر طبق سلیقه ی عمومی و ترتیب رشته های این دفترچه پیش بروید و رشته ها را مرتب کنید .

 

خودتان رشته ها را بنویسید .

 برای آینده ی خودتان ، خودتان تصمیم بگیرید

درست است که انتخاب رشته ها و مرتب کردن آن ها کار دشواری است اما بهتر است کار را خودتان انجام بدهید . رشته ها را خودتان مرتب کنید و در پایان رشته ها را خودتان وارد کنید . با دیگران مشورت کنید اما تصمیم نهایی و انتخاب و مرتب سازی رشته ها را خودتان انجام دهید.

 

 تصمیم مهم پنجم  : انتخاب مشاور .

بهترین مشاور شما کیست و برای انتخاب رشته بیش از همه از چه کسی کمک می گیرید ؟ پاسخ این است ، بهترین مشاور شما پدر و مادر شماست که بیش از هر کسی با روحیات و خلق و خوی شما و امکانات موجود به ویژه امکان های شغلی موجود در خانواده و فامیل آشنا هستند . اولیا در مورد موضوعاتی مثل اشتغال و کاریابی ، ماندن یا نماندن پشت کنکور برای سال بعد ، رفتن یا نرفتن به  شهرهای دیگر یا ماندن در شهرخودتان و تیپ و نوع رشته هایی که با روحیات شما و شرایط خانوادگی تان سازگاری دارد می توانند کمک کنند و نظر بدهند . حتی اگر فکر می کنید به اندازه ی کافی با پدر ومادرتان تفاهم ندارید حتما ایشان را برترین مشاور خود بدانید و با آن ها مشورت کنید


کاظم قلم چی 


 

نرم افزارها و فایل های انتخاب رشته 

یک نرم افزار ساده (سریع) برای انتخاب رشته براساس رتبه کنکور 


انتخاب رشته تجربی 1402 بر اساس رتبه‌ی کنکور

انتخاب رشته ریاضی 1402 بر اساس رتبه‌ی کنکور

انتخاب رشته انسانی 1402 بر اساس رتبه‌ی کنکور

انتخاب رشته هنر 1402 بر اساس رتبه‌ی کنکور


دسترسی به نرم افزار پیشرفته انتخاب رشته کنکور

نرم افزار پیشرفته رایگان انتخاب رشته کنکور 1402


فایل اسلایدهای مربوط به این مقاله را می توانید در قسمت فایل های ضمیمه دانلود کنید.

Menu