آنتی اکسیدان ضد ویروسی عصاره 9 گونه گیاهی شناسایی شد

تهران- ایرنا- دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، گالیک اسید موجود در عصاره 9 گونه گیاهی حاوی پلی فنل را به روش ولتامتری شناسایی و اندازه‌گیری کرد.

آنتی اکسیدان ضد ویروسی عصاره 9 گونه گیاهی شناسایی شد

به گزارش روز چهارشنبه گروه دانشگاه ایرنا، شیدا سرافراز، پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات در باره هدف پژوهش گفت: اندازه ‌گیری گالیک اسید به روش‌ های مختلفی صورت می گیرد که همگی دارای معایبی چون پیچیده و گرانقیمت بودن، ایجاد تداخل و همچنین تفاسیر تخصصی هستند. بنابراین، روش مورد استفاده برای اندازه‌ گیری گالیک اسید در این پژوهش، با توجه به برخی پژوهش‌ های انجام گرفته، روش ولتامتری است که نسبت به روش ‌های موجود دارای مزیت‌ هایی است. 

به گزارش واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد تهران، گالیک اسید یک ترکیب شیمیایی است که کاربرد‌های متعددی در حوزه پژوهش و صنایع شیمیایی دارد. برای نمونه از آن به‌عنوان یک استاندارد به منظور تعیین محتوای کل ترکیبات فنلی موجود در عصاره گیاهان استفاده می‌شود. همچنین در صنایع دارویی به علت دارا بودن خواص ضدقارچی و ضدویروسی به کار می‌رود. گالیک اسید به‌عنوان یک ترکیب آنتی‌اکسیدان به حفظ سلول‌های زنده در مقابل تنش‌های اکسیداتیو کمک می‌کند. 

‌‌‌‌پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تهران اظهار داشت: به دلیل کاربرد دارویی، صنعتی و آرایشی و بهداشتی و همچنین وجود ترکیبات فنلی، از 9 گونه گیاهی هلیله، بلیله، آمله، پنج انگشت، چای سبز، مقل ارزق، بلوط، گل سرخ و بنفشه برای اندازه‌ گیری میزان گالیک اسید موجود در عصاره آنها استفاده شده است. 

وی با بیان اینکه در این پژوهش از روش‌های الکتروشیمیایی استفاده شده است، افزود: در صورت توسعه و بهینه‌سازی این روش و تأیید نتایج آن با روش‌های استاندارد، می‌توان از آن به عنوان جایگزین مناسبی در زمینه اندازه‌گیری محتوای تام ترکیبات فنلی موجود در عصاره اندام‌های مختلف گیاهان استفاده کرد. 

منبع :

Menu