كربوهیدرات ها
این مواد شامل تمام غذاهایی می شوند كه از قند ها (ساكارید ها ) درست
شده اند و در واقع منبع اصلی تامین انرژی در بدن هستند بطوری كه در یك رژیم
استاندارد 55 % انرژی مورد نیاز بدن در طول شبانه روز بایستی از كربوهیدرات ها
تامین شود
از سوختن هر 1 گرم قند در بدن حدود 4 كیلو كالری انرژی
آزاد میشود .
انواع كربوهیدرات ها عبارتند از
مونو
ساكارید ها یا تك قندی ها:
گلوكز : شكر
فروكتوز : قند اغلب میوه ها
گالاكتوز : قند شیر
دی ساكارید ها یا دو قندی ها:
ساكاروز (گلوكز + فروكتوز ) : شكر – شیرینی چغندر قند
لاكتوز ( گلوكز + گالاكتوز ) : شیر – خامه
مالتوز ( گلوكز + گلوكز ) : غلات – قند مالت
الیگو ساكارید ها:
رافینوز ( گالاكتوز + گلوكز + فروكتوز ) : قند موجود در حبوبات
استاكیوز ( گالاكتوز + گلوكز + فروكتوز + لاكتوز ) : قند
موجود در حبوبات
پلی ساكارید های قابل هضم:
نشاسته
: قند موجود در سیب زمینی – نان – ماكارونی – برنج
گلیكوژن : قند ذخیره شده در عضلات
پلی ساكارید های غیر قابل هضم:
فیبر های غیر محلول سلولز : غشای میوه و حبوبات
فیبر های محلول پكتین : بخش گوشتی سیب و مركبات