نکات کنکوری در پی غذای سالم-شیمی یازدهم-آیدا مهربان

درسنامه نکات مهم و کنکوری فصل دوم شیمی یازدهم از مبحث در پی غذای سالم توسط آیدا مهربان

نکات کنکوری در پی غذای سالم-شیمی یازدهم-آیدا مهربان

 سلام خدمت دوستان پرتلاش کنکوری

من آیدا مهربان هستم؛ رتبه 296 منطقه 2 و دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی.

این مطلب شامل نکات مهم و کنکوری فصل دوم شیمی یازدهم از مبحث در پی غذای سالم است. بنابراین درسنامه را به دقت خوانده و سوالات خود را در قسمت کامنت بنویسید.


دانشمندان اجزای بنیادی جهان مادی را ماده و انرژی می دانند،که این دو با یکدیگر ارتباط دارند.

سرانه­ی مصرف مواد غذایی : مقدار میانگین مصرف هرماده را به ازای هر فرد در یک گستره زمانی معین نشان می­دهد.

همه‌ی کارهایی که غذا انجام می­دهد،وابسته به انجام واکنش­های شیمیایی است که هر یک آهنگ ویژه­ای دارند.

میزان انرژی موجود در یک ماده غذایی به جرم و نوع آن بستگی دارد.

نکات کنکوری در پی غذای سالم-شیمی یازدهم-آیدا مهربان


ظرفیت گرمایی علاوه بر نوع ماده به مقدار آن نیز وابسته است.

گرما : مقدار انرژی گرمایی است که به دلیل تفاوت در دما جاری می شود.

در یخچال صحرایی آب در بدنه­ی سفالی ظرف بیرونی نفوذ کرده و به آرامی تبخیر می­شودبنابرین مطابق معادله­ی زیر،یک مول آب 1/44 کیلو ژول گرمامی­گیرد تا تبخیر شود. جذب گرما در این فرایند باعث افت دما شده و فضای درونی دستگاه خنک می شود. 

      

ترموشیمی (گرماشیمی ) : شاخه­ ای از علم شیمی بوده که به بررسی کمی و کیفی گرمای واکنش­های شیمیایی ، تغییر آن و تأثیری که بر حالت ماده دارد ؛ می پردازد.

شیمی دان­ها گرمای جذب یا آزاد شده در هر واکنش شیمیایی را به طور عمده وابسته به تفاوت میان انرژی پتانسیل مواد واکنش دهنده و فراورده می دانند.

انرژی پتانسیل : انرژی نهفته شده در یک ماده بوده که ناشی از نیرو­های نگه دارنده­ی ذره­های سازنده­ی آن است.

گرمای واکنش در دما و فشار ثابت به4 عامل بستگی دارد :

1-نوع مواد واکنش دهنده

2-نوع فراورده

3-مقدار واکنش دهنده

4- حالت فیزیکی کل مواد شرکت کننده در واکنش 

محتوا انرژی یا آنتالپی : شیمی دان­ها به مجموع انرژی جنبشی و پتانسیل یک سامانه در دما و فشار اتاق می­گویندو آن را با H نشان می­دهند.

 


توجه :در آنتالپی پیوند ، همه مواد در حالت گازی هستند.

گروه عاملی : آرایش منظمی از اتم هاست که به مولکول آلی دارای آن ، خواص فیزیکی وشیمیایی منحصر به فردی می­دهد.

ایزومر : به موادی که فرمول مولکولی یکسان ولی فرمول ساختاری متفاوتی دارند،گفته می­شود.

آلدهیدها و کتون­ها با تعداد کربن برابر ، ایزومر هستند.

الکل به دلیل داشتن پیوند هیدروژنی در مقایسه با اتر ، در صورت داشتن تعداد کربن برابر، نقطه­ی جوش بیشتری دارد.

ترکیب موجود در زرد چوبه دارای گروه عاملی کتونی ، دارچین دارای گروه عاملی آلدهیدی،گشنیز دارای گروه عاملی هیدروکسیل و رازیانه دارای گروه عاملی اتر است.

آنتالپی سوختن :هم ارز آنتالپی واکنشی در نظر گرفته می­شود که در آن یک مول ماده در حضور اکسیژن کافی به طور کامل می سوزد.

هر چه جرم یک هیدروکربن بیشتر باشد ، گرمای حاصل از سوختن آن بیشتر است.

 

مستقیم : استفاده از گرما سنج

غیر مستقیم :

استفاده از قانون هس 

اسفاده از آنتالپی پیوند

نگه داری مواد غذایی در محیط سرد ، خشک و تاریک مناسب تر از محیط گرم ، روشن و مرطوب است.

سرعت واکنش : آهنگ واکنش رادر گستره معینی از زمان با نام سرعت واکنش بیان می­کنند.

انفجار واکنش شیمیایی بسیار سریعی است که در آن از مقدار کمی ماده منفجر شونده به حالت جامد یا مایع ، حجم زیادی از گازها­ی داغ تولید می­شود.

عوامل موثر بر سرعت واکنش :

دما :با افزایش دما ، سرعت واکنش افزایش می­یابد.

غلظت : افزایش غلظت واکنش دهنده ها، اغلب موجب افزایش سرعت واکنش می­شود.

سطح تماس واکنش دهنده­ها : هر چه سطح تماس واکنش دهنده­ها بیشتر باشد؛سرعت واکنش بیشتر است.

نوع واکنش دهنده : هر چه واکنش دهنده ، واکنش پذیر تر باشد ، سرعت واکنش بیشتر خواهد بود.

کاتالیزگر : سبب افزایش سرعت انجام واکنش می شود.

یکی از مواد نگه دارنده بنز وییک اسید است که در تمشک وتوت فرنگی وجود دارد و سرعت واکنش­های شیمیایی که منجر به فساد مواد غذایی می شوند را کاهش می دهد.

سرعت متوسط : سرعت مصرف یا تولید یک ماده­ی شرکت کننده در واکنش در گستره ی زمانی قابل اندازه گیری را سرعت متوسط آن ماده می گویند .

 

 

هندوانه و گوجه فرنگی محتوی لیکوپن بوده که فعالیت  رادیکال ها را کاهش می دهد.

سهم تولید گاز کربن دی اکسید در رد پای غذا به مراقب بیشتر از سوختن سوخت ها در خودرو­ها ، کار خانه­ ها و....است.



برای رزرو مشاوره و رفع اشکال درسی و شرکت در کلاس های کنکوری با مشاوران سایت برترها بر روی لینک زیر کلیک کنید یا با شماره تماس 0216463 داخلی1174(حیدریان) تماس بگیرید.

سایت برترها

پیج اینستاگرام گروه تجربی

مطالب مرتبط:

صفر تا صد تمام نکات کنکوری شیمی_شیمی پایه_آیدا مهربان

جمع‌بندی نکات کنکوری شیمی_شیمی پایه_آیدا مهربان

Menu