معرفی رشته پرتودرمانی از طریق گفت‌و‌گو با دانشجویان

در این مطلب از طریق مصاحبه با دانشجویان دانشگاه‌های برتر در هر رشته سعی کرده ایم شما را به شناخت کافی در مورد آن رشته برسانیم.

معرفی رشته پرتودرمانی از طریق گفت‌و‌گو با دانشجویان
  1. یکی از مهم ترین عوامل برای موفقیت در هر رشته علاقه مندی به آن رشته است. برای این منظور باید رشته‌ی مورد علاقه خود را به طور کامل بشناسید. در این مطلب از طریق مصاحبه با دانشجویان دانشگاه‌های برتر در هر رشته سعی کرده ایم شما را به شناخت کافی در مورد آن رشته برسانیم.

مصاحبه با خانم هستی شرافتی، فارغ التحصیل کارشناسی رشته‌ی پرتودرمانی دانشگاه علوم پزشکی اراک و آقای علی هوشیاری، فارغ‌التحصیل رشته‌ی رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی اراک


🔴🔵برای درخواست انتخاب رشته با مشاوران برتر کانون وارد لینک زیر شوید و فرم را پر کنید.🔴🔵

فرم انتخاب رشته


همچنین میتوانید برای مشاهده معرفی سایر رشته ها به لینک زیر مراجعه کنید.

معرفی رشته‌های دانشگاهی (لیست رشته ها)



بخش اول:


هستی شرافتی، دانشجوی کارشناسی رشته‌ی پرتودرمانی دانشگاه علوم پزشکی اراک


1. رشته‌ی پرتودرمانی را در چند سطر معرفی کنید.

پرتودرمانی یا رادیوتراپی یکی از مهمترین شاخه‌های فیزیک پزشکی است. در این رشته با کاربرد پرتوهای ایکس و آلفا و بتا و گاما آشنا می‌شویم. این پرتوها با جلوگيري از رشد و تقسيم سلولهای مخرب، باعث از بین رفتن یا کوچک شدن بافت سرطانی می‌شوند.


2. برای موفقیت در این رشته، علاقه‌مندی به کدام یک از دروس دبیرستان لازم است؟

علاقه به دروس ریاضی و فیزیک و زیست شناسی اهمیت دارد. مخصوصا قسمت‌هایی از درس فیزیک که به مطالعه نور و پرتوها می‌پردازد به این رشته می‌تواند نزدیک باشد.


3. آیا موفقیت در این رشته نیاز به روحیه و توانمندی‌های خاصی دارد؟

از لحاظ روحی باید توانایی بالایی برای روبه رویی با بیماران بد حال و سرطانی را داشت. از طرفی افراد باید در کار خود دقیق باشند زیرا کار با پرتوها حساسیت خاص خود را دارد.


4. واحدهای درسی این رشته در دانشگاه چیست؟

زبان تخصصی، تکنیک‌های پزشکی هسته‌ای، فیزیک تشعشع، رادیوبیولوژی، سیمولیشن و لوکالیزاسیون، ارزیابی کیفی رادیوگرافی، کاربرد بالینی، پرتودرمانی ۱ و۲، حفاظت در برابر پرتوها، آنکولوژی، آناتومی، پاتولوژی عمومی، دزیمتری، کارآموزی بیمارستانی، کارورزی ، براکی تراپی و ... از جمله واحدهای این رشته هستند.

5. آیا امکان ادامه تحصیل در این رشته در خارج از کشور وجود دارد؟ چگونه؟ 

در صورتی که فرد علاقه به ادامه تحصیل در خارج از کشور داشته باشد می‌تواند در رشته‌های فیزیک‌پزشکی، فیزیک هسته ای و... پذیرش دریافت کند و ادامه تحصیل دهد.


6. زمینه‌های شغلی این رشته چیست؟

علاوه بر تدریس و آموزش این رشته در دانشگاه‌ها، می‌توان به صورت کارشناس رادیوتراپی در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و مراکز پژوهشی مشغول به کار شد.


7. تفاوت رشته‌ی رادیولوژی و پرتودرمانی چیست؟

دانشجویان رشته رادیولوژی دروس تخصصی تصویربرداری پزشکی را می‌آموزند و با دستگاه‌های تصویربرداری و نحوه کار با آن‌ها آشنا می‌شوند. این رشته در تشخیص بیماری نقش مهمی دارد. رشته رادیولوژی با استفاده از اشعه‌های مختلف به درمان بیماری‌های سرطانی می‌پردازد. 



بخش دوم:


علی هوشیاری، فارغ‌التحصیل رشته‌ی رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی اراک


1. گرایش‌های ارشد رشته‌ی پرتودرمانی چیست؟

گرایش های ارشد رشته رادیوتراپی عبارتند از: فیزیک پزشکی، رادیوبیولوژی و آناتومی و ... که عمده‌ی دانشجو‌ها علاقه‌مند به رشته فیزیک پزشکی هستند و رقابت در این گرایش بالاست.


2. مهارت‌ها و توانایی‌های کسب شده پس از فراغت از تحصیل در این رشته چیست؟

دانشجویان رادیوتراپی بعد از فارغ التحصیلی کار با انواع دستگاه‌های رادیوتراپی و براکی تراپی را یاد می‌گیرند و مهارت و قابلیت کار در مراکز رادیوتراپی را کسب می‌کنند.


3. زمینه‌های شغلی این رشته چیست؟

برخی از افراد به عنوان کارشناس‌ رادیوتراپی در مراکز درمانی رادیوتراپی فعالیت می‌کنند. عده‌ای دیگر در مراکز تشخیصی مختص به رادیوتراپی مثل CT Simulation کار می‌کنند. گروهی دیگر نیز با دستگاه‌های براکی تراپی که از درمان‌های زیرمجموعه‌ی پرتودرمانی هستند کار می‌کنند.


4. بازار کار و شرایط شغلی این رشته در ایران چگونه است؟

بازار کار این رشته در اکثر مراکز استان‌ها بسیار عالی است ولی در شهری مثل تهران، این رشته تقریبا اشباع شده اما همچنان نسبت به خیلی از رشته‌های پیراپزشکی بازار کار بهتری دارد. دلیل این امر، تعداد کمتر دانشجوهایی است که نسبت به بقیه‌ی رشته‌ها جذب رشته‌ی رادیوتراپی ‌می‌شوند.


5. آیا امکان ایجاد کارآفرینی در این رشته وجود دارد؟

کار آفرینی در این رشته در شرایط کنونی نیاز به دانش بالایی دارد و هرکسی نمی‌تواند به این حوزه ورود کند. ولی اکنون بسیاری از روش‌های درمانی رادیوتراپی در ایران بخاطر تحریم‌ها دستگاه‌هایشان وارد نمی‌شود و درصورتی‌که بتوان در این حوزه خودکفا شد و به روش‌های نوین دستیابی پیدا کرد، می‌توان به کارآفرینی نیز پرداخت.


6. آیا از درآمد این رشته اطلاعی دارید؟

کارشناسان رادیوتراپی معمولا به دو صورت درآمد ثابت و درآمد متغیر حقوق دریافت می‌کنند. افرادی که درآمد ثابت دارند به این صورت است که بیمارستان یا مرکز درمانی برای آنها یک درآمد ثابت تعیین می‌کند اما در درآمد متغیر، کارشناس برحسب تعداد مریضی که درمان می‌کند، حقوق دریافت خواهد کرد. حقوق کارشناس‌ها در هرشیفت ۶ ساعته معمولا بین ۳ تا ۶ میلیون تومان است که این مبلغ بر اساس سابقه کار کارشناس و نوع دستگاهی که با آن کار می‌کند و خصوصی یا دولتی بودن مرکز می‌تواند تغییر کند.



🔴🔵برای درخواست انتخاب رشته با مشاوران برتر کانون وارد لینک زیر شوید و فرم را پر کنید.🔴🔵

فرم انتخاب رشته

Menu
دانلود نمونه سوالات امتحانی
دانلود