معرفی شغل کارشناس علوم تغذیه

استفاده از شیمی، میکروبیولوژی، مهندسی و دیگر علوم برای مطالعه اصول اساسی فراوری و زوال غذاها. تحلیل محتویات غذاها برای اندازه گیری سطح ویتامین ها، چربی، قند و پروتئین

معرفی شغل کارشناس علوم تغذیه

وظایف

  • بررسی مواد خام برای اطمینان از پایداری و میزان رسیدن آنها برای فراوری و بررسی محصولات نهایی برای اطمینان از ایمنی، کیفیت و ارزش غذایی

  • بررسی نواحی فراوری غذا برای اطمینان از تطابق با مقررات و استانداردهای قانونی در مورد بهداشت، ایمنی، کیفیت و استاندارد های مدیریت پسماندها

  • ارزیابی فرایند فراوری غذا، عملیات ذخیره سازی و همکاری در توسعه برنامه های تضمین کیفیت در این عملیات ها

  • مطالعه روش های بهبود وجوه غذا ها مثل اجزای شیمیایی غذا ها،‌ طعم، رنگ، ساخت، ارزش غذایی و راحتی

  • به روز ماندن در مورد مقررات جدید و رخداد های جدید در حوزه علوم تغذیه با مرور مقالات


دانش

  • تولید و فرایند: دانش مواد خام، فرایند های تولید، کنترل کیفیت، هزینه و دیگر تکنیک های حداکثر سازی تولید کارا و توزیع محصولات.

  • تولید غذا: علم فنون و تجهیزات مورد نیاز برای برنامه ریزی، رشد و برداشت محصولات غذایی (گیاهی و حیوانی) برای مصرف؛ شامل فنون ذخیره سازی و کنترل

  • شیمی: علم اجزای سازنده شیمیایی، ساختار و خاصیت مواد و فرایند های شیمیایی و تغییراتی که در آنها رخ میدهد. این علم شامل استفاده از مواد شیمیایی و واکنش های آنها، علائم خطر، تکنیک های تولید و روش های دفع نیز هست.

  • زیست شناسی: دانش ارگانیزم ها، بافت ها، سلول ها، عملکرد، وابستگی های متقابل و واکنش های متقابل گیاهان و حیوانات با یکدیگر در محیط

  • زبان انگلیسی: دانش ساختار و محتوای زبان انگلیسی شامل معنی و املای کلمات، قواعد ترکیب و گرامر.


توانایی ها

  • استدلال استنتاجی: توانایی ترکیب اجزاء اطلاعات برای ساختن قواعد و نتیجه گیری های کلی (شامل یافتن رابطه میان اتفاقات ظاهرا غیر مرتبط).

  • درک زبانی: توانایی گوش دادن و درک اطلاعات و ایده ها از جملاتی که بیان می شود

  • حساسیت به مسئله: توانایی گفتن اینکه چه زمانی چیزی اشتباه است یه احتمال اشتباه می رود. شامل حل مسئله نمی شود، فقط شناسایی وجود مشکل است.

  • درک نوشتاری: توانایی خواندن و درک ایده ها و اطلاعات از میان مطالب نوشتاری

  • انعطاف طبقه بندی: توانایی تولید یا استفاده از مجموعه قواعد مختلف برای ترکیب یا گروه بندی چیزها به روش های مختلف.چه کارهایی انجام میدهند؟


چه کارهایی انجام می دهند؟

  • ارتباط با سرپرستان، همکاران و زیردستان: فراهم کردن اطلاعات برای سرپرستان، همکاران یا زیر دستان به وسیله تلفن، ایمیل یا به صورت شخصی.

  • ارزیابی اطلاعات برای بررسی تطابق با استاندارد ها: استفاده از اطلاعات مربوط و قضاوت شخصی برای بررسی تطابق فرایند ها و رخداد ها با قوانین، مقررات و استاندارد ها.

  • گردآوری اطلاعات: مشاهده، دریافت و کسب اطلاعات از تمام منابع مربوطه.

  • تصمیم گیری و حل مسئله: تحلیل اطلاعات و ارزیابی نتایج برای انتخاب بهترین راه حل و حل مشکل

  • تحلیل اطلاعات: شناسایی اصول، علت ها یا حقایق اساسی اطلاعات با شکستن اطلاعات به بخش های مجزا.


این شغل مناسب چه شخصیت هایی است؟

  •  جستجوگر: مشاغل جستجوگر اغلب درگیر ایده ها هستند و تفکر زیادی را می طلبند. این مشاغل می توانند شامل جستجو ذهنی برای کشف حقایق و حل مسائل باشند.

  • واقعگرا: مشاغل واقعگرا غالبا شامل فعالیت های کاربردی و عملی می باشند. آنها اغلب در ارتباط با دنیای واقعی، مواد یا ماشین ها هستند. اغلب کار در بیرون است و زیاد درگیر کاغذ بازی یا کار در کنار دیگران نیست.

  • قراردادی: این گونه شخصیت ها تمایل به دنبال کردن رویه های تنظیم شده و انجام کارهای روتین دارند. این مشاغل می تواند شامل کار با اطلاعات جزئیات بیش از ایده ها باشند. در این شغل معمولا یک خط واضح معتبر برای دنبال کردن وجود دارد.


این شغل چگونه موجب رضایت شاغل می شود؟

  • موفقیت: این شغل برای افراد نتیجه محور مناسب است و به افراد اجازه می دهد تا از قویترین توانایی های خود استفاده کنند.

  • حمایت: افرادی که در این شغل حس رضایتمندی دارند اغلب مدیریت حمایت گر را که در پشت کارمند می ایستد، ارزشمند می دانند. نیازهای مشابه عبارتند از سیاست های سازمان، سرپرستی بر اساس ارتباطات انسانی و سرپرستی فنی.

  • تصدیق: افراد اغلب در این شغل پیشرفت، پتانسیل رهبری و پرستیژ را ارزشمند می دانند. نیازهای مشابه، پیشرفت، قدرت، و موقعیت اجتماعی اند.


دروس دوره دانشگاه

  • دروس پایه: روشهای مطالعه و یادگیری، بیوشیمی مقدماتی، فیزیولوژی، آناتومی، آمار حیاتی، مبانی روان شناسی، جامعه شناسی پزشکی، اپیدمیولوژی بیماریها، بهداشت عمومی، میکروب شناسی عمومی، انگل شناسی

  • دروس اصلی: بیوشیمی متابولیسم، بهداشت و مسمومیت های غذایی، میکروب شناسی مواد غذایی، اصول و روش های نگهداری مواد غذایی، شیمی و تجزیه مواد غذایی، اثر فرایند بر ارزش غذا، تغذیه اساسی، فیزیولوژی تغذیه، زبان تخصصی، اصول تنظیم برنامه های غذایی، اصول ایمونولوژی، داروشناسی، مدیریت خدمات غذایی، کاربرد رایانه در علوم تغذیه، اکولوژی غذا و تغذیه، پاتوفیزیولوژی

  • دروس تخصصی: تغذیه در دوره های زندگی، تغذیه گروهها و شرایط ویژه، خدمات تغذیه ای در نظام مراقبت های بهداشتی، اصول برنامه ریزی و مدیریت برنامه های تغذیه ای، ارزیابی وضع تغذیه، اصطلاحات پزشکی و بیمارستانی، اصول آموزش و مشاوره تغذیه، بیماریهای ناشی از سوء تغذیه، رژیم درمانی، سمینار تغذیه


مشاغل مرتبط

  • مهندسی کشاورزی

  • مهندسی بیوشیمی

  • مهندس ارزیاب

  • کارشناس سلامت و امنیت شغلی

  • متخصص آبشناسی

منبع :

Menu