محققان کشور موفق به ساخت نوع جدیدی از ایروژل‌ها شدند

محققان گروه شیمی پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی خوزستان با همکاری محققانی از دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه آزاد آبادان موفق به ساخت نوع جدیدی از ایروژل‌ها شدند.

محققان کشور موفق به ساخت نوع جدیدی از ایروژل‌ها شدند

محققان گروه شیمی پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی خوزستان با همکاری محققانی از دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه آزاد آبادان موفق به ساخت نوع جدیدی از ایروژل‌ها با کاربرد جداسازی ترکیبات آلی از آب موسوم به "ایروژل‌های هیبریدی فنولیک – سیلیکا فوق آب گریز" شدند.

ایروژل‌ها فوم‌هایی با حفرات نانومتری و چگالی بسیار کم هستند که دانسیته زیر 0.1 گرم بر سانتی‌متر مکعب دارند و بسیار سبک هستند به همین دلیل در فارسی به آن‌ها "هواژل" می‌گویند.

کاربردهای خاص و گسترده آنها:

استفاده به‌عنوان عایق‌های حرارتی، جاذب آلاینده‌های آب، فیلترهای با تأثیر بالا برای حذف نانوذرات و باکتری‌ها از هوا و کاربردهای بسیار دیگر به‌عنوان پایه کاتالیزها در صنایع پتروشیمی

 کشورهای کمی تاکنون توانسته‌اند به دانش فنی تجاری‌سازی این مواد دست یابند همچنین ایروژل‌ها در مقایسه با عایق‌های مضر مانند آزبست‌ها و پشم شیشه، معضلات محیط‌زیستی ندارند. فقط تا حدودی قیمت آن‌ها زیاد است که در ایران بسیار اندک استفاده می‌شوند  اما در کشورهای پیشرفته با توجه به اهمیت و ارزش انرژی، از ایروژل‌ها برای عایق‌کاری و جلوگیری از هدررفت انرژی استفاده می‌شود و در این زمینه هزینه زیادی می‌کنند.

ایروژل‌هایی که طی این طرح تحقیقاتی ساخته‌ شد، برای کاربردهای جذب آلاینده‌ها از آب است و در این راستا هم روش ساخت و هم نوع ایروژل در سطح دنیا جدید بوده است؛ در حال حاضر ایروژل‌های مختلف هیبریدی، آلی، معدنی، سیلیکایی، کربنی و ... وجود دارد که در این پژوهش دو پایه مختلف آلی و معدنی را ترکیب شده است و موجب بهبود خواص آب‌گریزی آن شد.

ایروژل ساخته‌شده بر پایه این روش تمایلی به آب ندارد، اما موادی را که در آب حل می‌شود، می‌تواند جذب کند. این نوع ایروژل به‌طور خاص برای جداسازی ترکیبات آلی از آب طراحی و ساخته شده است که به نام "ایروژل‌های هیبریدی فنولیک - سیلیکا فوق آب‌گریز یا ابرآب‌گریز" شناخته می‌شود و در تصفیه پساب‌ها کاربرد دارد.


منبع :

Menu