ارزیابی سلامت از روی عرق بدن با تراشه جدید

رستنده‌های سیلیکونی و حسگر ساخته شده و قادر به انجام اسکن‌های فوری از محتوای مایعاتی مانند عرق بدن است.

ارزیابی سلامت از روی عرق بدن با تراشه جدید

دانشمندان «آزمایشگاه ابزار نانوالکترونیکی» در موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان سوئیس، تراشه‌ای ارائه داده‌اند که از فرستنده‌های سیلیکونی و حسگر ساخته شده و قادر به انجام اسکن‌های فوری از محتوای مایعاتی مانند عرق بدن است.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این تراشه با ابزار الکترونیکی پیشرفته سازگار بوده و در آزمایش‌های انجام‌شده، دقت استثنایی را از خود نشان داده است.

ارائه فناوری جدید در واقع، نخستین گام به سوی تولید نوعی چسب الکترونیکی ریز است که به بازو متصل می‌شود و امکان آگاهی از سطح هیدراتاسیون، استرس یا خستگی را هنگام راه‌رفتن فرد آسان می‌کند.

تعادل یونی عرق فرد، اطلاعات مهمی درباره سلامتی وی ارائه می‌دهد و تراشه ابداعی، حضور ذرات باردار مانند یون‌ها و پرتون‌ها در تراکم‌های فوق‌کوچک را شناسایی می‌کند؛ این تراکم‌ها نه تنها نشان‌دهنده تعادل pH عرق بوده بلکه نمایانگر هیدراتاسیون پیچیده‌تر وضعیت‌های خستگی فرد هستند.

ابزار مزبور مبتنی بر فرستنده‌هایی است که با فرستنده‌های به کاررفته در ساخت میکروپردازشگرهای پیشرفته قابل‌مقایسه هستند.

محققان بر روی این فرستنده‌ها، کانال میکروسیالی تثبیت کردند که مایع عرق از میان آن برای تحلیل‌شدن جاری می‌شود. زمانی که مولکول‌ها از درون این کانال می‌گذرند، بار الکتریکی‌ آن‌ها تعادل تراشه را مختل کرده و این موضوع امکان تحلیل ترکیب مایع را فراهم می‌کند.

فرستنده‌ها و مدارهای تراشه جدید امکان تقویت سیگنال‌ها را فراهم می‌کنند و این ابزار به طراحی لایه‌بندی‌شده‌ای متکی است که بخش الکترونیکی آن را از مایع جدا می‌کند.

اندازه فرستنده‌های این تراشه 20 نانومتر است و در واقع، یک صدم تا یک هزارم کوچک‌تر از ضخامت موی انسان هستند. همچنین امکان قراردادن شبکه‌ای از حسگرها بر روی یک تراشه قرار دارد و هر حسگر می‌تواند ذره خاصی را در عرق بدن شناسایی کند. با استفاده از این ابزار می‌توان کلسیم، سدیم یا پتاسیم موجود در عرق را شناسایی کرد.

این فناوری بی‌نهایت باثبات بوده، با ابزار الکترونیکی موجود سازگار است، به نیروی برق بسیار پایینی نیاز دارد و همچنین تولید آرایه‌ای بزرگ از حسگرها برای کاربرد در آن آسان است.

جزئیات این فناوری در مجله ACS Nano ارائه شده است.

منبع :

Menu