مهندسی کامپیوتر از نگاه فاطمه حسین زاده (کارشناس کامپیوتر)

رشته کامپیوتر به طور کلی رشته پویایی است و شخصی که این رشته را انتخاب می‌کند باید قدرت تجزیه و تحلیل مسایل را دارا باشد همچنین بتواند در راستای هدف مسایل را به زیر شاخه‌های کوچک تقسیم کندو بارها...

مهندسی کامپیوتر از نگاه فاطمه حسین زاده (کارشناس کامپیوتر)


برای مشاهده فیلم معرفی رشته مهندسی کامپیوتر کلیک کنید



معرفي رشته مهندسي کامپيوتر

 

رشته کامپيوتر به طور کلي رشته پويايي است و شخصيکه اين رشته را انتخاب مي کند بايد قدرت تجزيه و تحليل مسايل را دارا باشد همچنينبتواند در راستاي هدف مسايل را به زير شاخه هاي کوچک تقسيم کندو بارها و بارهامسئله اي را آزمون و خطا کند تا بتواند به هدفش برسد.در دنياي کنوني که رايانه درتمام کارهاي کنترلي ،محاسباتي،توليدي و .....حرف اول را مي زند و به عنوان ابزاريبراي رشته مهندسي کامپيوتر مي باشد ،باعث شده اين رشته اهميت خاصي داشته باشد.اگررشته مهندسي کامپيوتر را به عنوان رشته تحصيلي انتخاب مي‌کنيد بايد انسان ماجراجوييباشيد و با طبع هميشه در حال پيشرفت اين رشته سازگار باشيد و همچنين به درسرياضيات علاقه مند باشيد و بتوانيد خلاق باشيد و همچنين از ابزار و امکانات در جهتهدف استفاده نماييد.در ضمن بايد بتوانيد مديريت يک پروژه را در دست بگيريد.همچنين بايد منابع به روز را پيدا کرده و دانش خود را مطابق با تازه هاي بهروز نماييد. در ضمن چون  تقريبا تمام کتب و منابع موجود در اينرشته به زبان انگليسي است و اين منابع واطلاعات به سرعت در حال تغيير هستند و امکان سريع ترجمه آنها نيز به فارسي وجودنداردو اين که تقريبا کد نويسي نيز به زبان انگليسي نزديک است  از اينرو تسلط کافي به زبان انگليسي در اين رشته بسيار مهم است. دروس رياضي و فيزيک نيز همانند ديگر رشته‌هاي مهندسي در اينرشته کاربرد وسيعي دارد.

 

توانايي لازم براي اين رشته : 

 

توانايي ذهني ويژه‌اي براي تحصيل در اين رشته موردنياز نيست. البته دانشجوياني که پايه رياضي قوي و توانايي استدلالي و استقراييبهتري دارند، در اين رشته موفق‌ترند. از لحاظ جسماني مهمترين ويژگي داشتن قدرتبصري خوب است و دانشجويان با قدرت شنوايي و حرکتي پايين نيز مي‌توانند در اين رشتهادامه تحصيل دهند.مهمترين نکته‌اي که در مورد اين رشته مي‌توان عنوان کرد، داشتنروحيه مطالعه مستمر است چرا که سرعت پيشرفت علم در اين رشته نسبت به رشته‌هاي ديگربسيار بالاست و دانشجو بايد بطور مستمر در پي مطالب جديد و يادگيري آنها باشد.

 

گرايش‌هاي اين رشته در کارشناسي 

رشته مهندسي کامپيوتر در مقطع کارشناسي داراي دو گرايش سخت افزار و 
نرم افزار است که البتهاين دو گرايش در مقطع کارشناسي تفاوت قابل توجهي با يکديگر ندارند.گرايشسخت افزار در برگيرنده فعاليت هاي آموزشي، پژوهشي و صنعتي در خصوص قطعات، بردها،تجهيزات و در نهايت سيستم هاي کامپيوتري در مقياس هاي مختلف است و يکي از شاخه هايمهم آن به نام معماري کامپيوتر (طراحي و ساخت کامپيوتر) است.هدف از گرايش نرمافزار کامپيوتر، آموزش و پژوهش در زمينه زبانهاي مختلف برنامه نويسي، سيستم هايعامل مختلف و طراحي انواع الگوريتم ها

 

اين رشته در مقطع ارشد داراي چهار گرايش


* گرايش نرم‌افزار: درگرايش نرم‌افزار در مقطع کارشناسي ارشد دانشجويان با سيستم‌هاي عامل پيشرفته ـبانکهاي اطلاعاتي ـ برنامه‌نويسي پيشرفته و تحت 
WEB ـ الگوريتم‌هاي پردازش موازي و … آشنا مي‌شوند.

* گرايش هوش مصنوعي: دراين گرايش با مطالب جديدي مانند شبکه‌هاي عصبي ـ هوش مصنوعي 
پيشرفته ـ تئوري فازي ـ پردازش تصوير و … آشنا مي‌شوند.

* گرايش معماري کامپيوتر: در اين گرايش دانشجويان با معماري‌هاي پيشرفته کامپيوترو ابر رايانه‌ها شبکه‌هاي کامپيوتري گسترده ـ پردازش تصوير و طراحي سيستم‌هاي تحمل‌پذيرخطا و … آشنا مي‌شوند.

* گرايش الگوريتم و محاسبات: اين گرايش که يک گرايش جديد است. دانشجويان باالگوريتم‌هاي توزيعي و پيشرفته ـ رياضيات پيشرفته کامپيوتري و … آشنا مي‌شوند.


وضعيت نياز کشور به اين رشته

رشته کامپيوتر که باعث جهاني شدن اطلاعات و ارتباطات شده است ، رشته روز و رشتهآينده است تا جايي که پيش بيني مي شود تا 
۱۰ سالديگر در کشورهاي پيشرفته مردم همان قدر که بر نيروي برق وابسته هستند به شبکهاينترنت وابسته خواهند شد. با توجه به توضيحات گفته شده روند رو به رشد استفاده ازکامپيوتر در زندگي روزانه اشتغال و موقعيت کاري براي فارغ التحصيلان اين رشتهفراهم است تا در قالب شرکتهاي توليدکننده نرم افزار، شرکتهاي توليدکننده قطعات،مراکز صنعتي –توليدي، شرکتها و موسسات خدماتي، مراکز آموزشي و … مشغول به کار شدهو فعاليت کنند. با توجه به پيشرفت کند ايران نسبت به جامعه جهاني کامپيوتر درسالهاي اخير نياز به مهندسين خلاق و کوشا در اين زمينه کاملاً احساس مي شود.


روند رو به رشد استفاده از کامپيوتر در محافل عمومي و خصوصي، استفاده گسترده ازشبکه اينترنت و زمينه هاي مرتبط با آن، فراهم آمدن شرايط آموزش و تجارت الکترونيکهمه و همه دست به دست هم داده اند تا از اکنون چشم انداز روشني نسبت به آينده اينرشته وجود داشته باشد به نحوي که فعالان در اين زمينه از آينده معلوم و مطمئنيبرخوردار خواهند بود. تنها نگراني به قسمت نرم افزار مربوط مي شود که بايد مهندسانخلاق ايراني اقدام به تهيه نرم افزارهاي گوناگون و کارآمد کرده تا تنها مصرف کنندهصرف نباشيم.

 

به ياد داشته باشددانشجوياني که از اين رشته فارغالتحصيل مي‌شونددر صورتيکه در يکي از شاخه ها و يا زبان هاي برنامه نويسي دارايتخصص باشند بازار کار خوبي د انتظار دارند چرا که تمام مراکز و کارخانه ها بهمهندس کامپيوتر احتياج دارند  وهمچنين مي توانند  با توجه به نياز بازارو سفارش‌هايي که از مراکز متنوع و متفاوت کشور دريافت مي‌کنند توانايي انجام اينکارها را براي امرار معاش و عرضه توانمندي‌هاي خود براي بهبود و بهره‌وريبالاي امور کشور را دارا هستند.

 

 براي ادامه اين رشته مي توان در ايران و کشورهايديگر تا مقطع دکترا ادامه داد و از آن جايي که يک رشته با زبان واحد است برايادامه تحصيل در ديگر کشورها به راحتي مي توان اقدام کرد 


 

Menu