بکسل مغناطیسی زباله‌‌های فضایی را جمع‌آوری می‌کند

آژانس فضایی اروپا برای جلوگیری ازازدیاد زباله‌های فضایی طراحی رابرای مقابله با این مشکل ارایه داده که در آن یک ماهواره به‌نام «بکسل مغناطیسی» زباله‌های فضایی را جمع میکند

بکسل مغناطیسی زباله‌‌های فضایی را جمع‌آوری می‌کند

به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بیش از 500 هزار زباله فضایی در مدار زمین وجود دارد که با سرعت 29 هزار کیلومتر در ساعت در فضا سرگردان‌ هستند که در این شرایط برخورد یکی از قطعات زباله های فضایی به فضاپیماها، ماهواره‌ها و ایستگاه فضایی بین‌المللی خسارات جدی را به همراه خواهد داشت.

زباله های فضایی مانعی برای رسیدن به ستاره‌ها هستند. از هزاران قطعه پیچ و مهره‌‌ی فضاپیماها گرفته تا دستکش‌های فضانوردان و بازمانده‌های قطعات فضاپیماهای قبلی، اطراف زمین را تبدیل به زباله‌دان کرده‌اند. در صورتی که این زباله‌ها کمی پایین‌تر از جو زمین بودند، می‌سوختند و از بین می‌رفتند اما در مدار زمین این زباله‌ها برای سال‌ها باقی ‌می‌مانند؛ یک ماهواره کوچک تا 240 سال در فضا باقی می‌ماند. برای از بین بردن این زباله های فضایی دانشمندان راه حل‌هایی را پیشنهاد داده‌اند.

برای حل مشکل زباله‌های فضایی ایده‌های زیادی هست که یکی از بهترین راه‌حل‌ها ارسال آنها به جو زمین است که باعث می‎شود زباله‌ها سوخته و نابود شوند و همچنین قرار دادن زباله‌ها در مدار گورستان که پایین‌‌ترین مدار زمین است. 

امیلین فاباچر، یکی از محققان آژانس فضایی اروپا (ESA) و استاد دانشگاه تولوز (Toulouse) فرانسه طرح بکسل مغناطیسی ماهواره‌ها را به وسیله‌ی ابررسانایی که در دماهای بالا باعث ایجاد میدان مغناطیسی پرقدرت می‌شود، پیشنهاد کرده است. 

این بکسل مغناطیسی به ماهواره‌های منهدم‌شده چسبیده و بدون هیچ مشکلی آنها را از مدار خارج می‌کند و نیاز به هیچ ابزاری برای لمس و خرج کردن از مسیر برنامه‌ریزی ماهواره‌ها نیست. این وسیله هچنین می‌تواند برای انتخاب مناسب‌ترین مسیر برای ماهواره‌های فعال و یامشخص کردن زاویه تلسکوپ‌های فضایی، کاربرد داشته باشد.

منبع :

Menu