محققان در افزایش ماندگاری سیب گلاب موفق شدند

پژوهشگران وزارت جهاد کشاورزی یک پوشش بسته‌بندی نانو ساختار را برای بسته‌بندی و افزایش ماندگاری سیب گلاب تولید کردند.

محققان در افزایش ماندگاری سیب گلاب موفق شدند

پژوهشگران وزارت جهاد کشاورزی یک پوشش بسته‌بندی نانو ساختار را برای بسته‌بندی و افزایش ماندگاری سیب گلاب تولید کردند.

 محصولات باغی نقش مهمی در تأمین نیاز غذایی و سلامت جامعه ایفا می‌کنند. این گروه از محصولات کشاورزی به دلیل اینکه حاوی رطوبت زیادی هستند، به‌شدت فسادپذیرند.

از سوی دیگر، این محصولات پس از برداشت نیز به فعالیت حیاتی خود ادامه می‌دهند. بنابراین در صورت عدم مراقبت صحیح از این محصولات، بخش عمده‌ای از آنها در مراحل مختلف پس از برداشت از بین می‌روند. کاهش و به حداقل رساندن چنین ضایعاتی یکی از اولویت‌های هر کشوری است. بهره‌گیری از فناوری نانو در این راستا، این امکان را برای کاهش ضایعات پس از برداشت محصولات باغی به وجود آورده است.

دکتر فوژان بدیعی عضو هیأت موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی و از محققان این طرح هدف از انجام این تحقیق را پوشش دادن و بسته‌بندی سیب گلاب با یک پوشش طبیعی بر پایه کیتوزان عنوان کرد و افزود: کارایی این پوشش به‌وسیله فناوری نانو ارتقا یافته است تا بتوان ضایعات پس از برداشت این میوه حساس را کاهش داده، خواص تازه خوری آن را برای مدت بیشتری حفظ کرده و زمینه را برای صادرات فراهم کرد.»


 استفاده از نتایج این طرح می‌تواند موجب کاهش ضایعات پس از برداشت محصولات باغی و افزایش ماندگاری و کیفیت آنها شود که می‌تواند به افزایش صادرات این محصولات منتهی شود.

منبع :

Menu