تالاب بین الملی گواتر وحور با هو در سیستان وبلوچستان

دهمین تالاب بین المللی در کنواسیون رامسر با نام تلاب زیبای خلیج گواتر وحور باهودراستان سیستان وبلوچستان که ...

تالاب بین الملی گواتر وحور با هو در  سیستان وبلوچستان

تالاب بین المللی خلیج گواتر و حور باهو

Gowater-gulf international wetland


گواتر


خلیج گواتر با 34400 هکتار وسعت در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.  تالاب بین المللی خلیج گواتر و حور  با هو مجموعه ای از سیتم های آب شامل رودخانه ، حور  و خلیج است  که با مساحتی معادل 75 هزار هکتار  در سال 1378 در فهرست تالاب های بین المللی رامسر قرار گرفت.

 چشم اندازی از تالاب بین المللی خلیج گواتر

 این تالاب  در 85 کیلومتری چاه بهار، در جنوب شرقی بلوچستان و در نزدیکی مرز ایران و پاکستان و قرار دارد و جزو تالاب های دریایی – ساحلی طبقه بندی شده است این تالاب شامل 60 کیلومتر طول رودخانه ” باهو کلات”  ، حور و خلیج گواتر است .

 

 

 این تالاب از نظر وجود جنگل های حرا ، پرندگان آبزی ، داشتن شرایط مطلوب زیستگاهی و پناهگاهی برای موجودات دریایی و  خصوصاً مهاجرت دلفین ها اهمیت ویژه ای دارد که به عنوان ذخیره گاه بیوسفر منطقه نیز قلمداد می گردد.

   بعلاوه یکی از شاخص های زیستی این تالاب ، غربی ترین نقطه زیست تمساح پوزه کوتاه در آسیا می باشد که اهمیت آن را دو چندان کرده است  . بعلاوه  در امتداد رودخانه باهو کلات پوشش گیاهی متنوعی دیده می شود که نقش اکولوژیکی مهمی در کاهش سرعت سیلاب ها وجلوگیری از اثرات تخریبی سیل های رودخانه سرباز و طوفان های دریایی دارد .

حیات وحش تالاب بین المللی خلیج گواتر و حور باهو :

این تالاب از حیس تنوع جانوری حایز اهمیت بوده و در پشتیبانی زنجیر غذایی دریا موثرمی باشد وهمچنین مصب های موجود اطراف این تالاب این مناطق دارای ارزش پرورشگاهی برای گروهی آبزیان دریایی هستند و به عنوان اکوسیستم انتقالی ، زیستگاه آبزیان بردبار به طیف وسیع تغییرات شوری (urihaline) می باشند ارز این رو حفاظت این مناطق برای حفظ منابع غذایی و شرایط پرورشگاهی جهت استفاده پایدار نسل ها مورد نظر میباشد

Menu