کشف فسیل بی‌نظیر در آلمان /سوسک در شکم مارمولک

به گزارش همشهری آنلاین،بخشی از چرخه زندگی درون فسیلی بی‌نظیر و ۴۸ میلیون ساله به دام افتاده‌است:یک سوسک در شکم یک مارمولک در شکم ماری ۱۰۴ سانتیمتری.

کشف فسیل بی‌نظیر در آلمان /سوسک در شکم مارمولک

 به گزارش همشهری آنلاین،بخشی از چرخه زندگی درون فسیلی بی‌نظیر و ۴۸ میلیون ساله به دام افتاده‌است:یک سوسک در شکم یک مارمولک در شکم ماری ۱۰۴ سانتیمتری.

براساس گزارش فاکس نیوز، بخشی از چرخه حیات متعلق به زمان‌های بسیار قدیم در یک تکه فسیل به دام افتاده‌است: مارمولکی یک سوسک بد‌اقبال را می‌خورد و سپس توسط یک مار پالئوپایتون یک متری بلعیده می‌شود و پس از آن این مجموعه به صورت ناگهانی به نابودی کشیده شده و به فسیل تبدیل می‌شوند.

درست مانند عروسک‌های تودرتوی روسی یا ماتریوشکا این فسیل توالی سه‌گانه‌ای از یک سوسک،‌یک مارمولک و یک مار را به نمایش در می‌آورد. این فسیل در میدان فسیلی گودال مسل در آلمان کشف شده‌است،‌منطقه‌ای که جزو میراث جهانی یونسکو به شمار می‌رود.

به گفته محققان موسسه مطالعاتی سنکنبرگ و موزه طبیعی فرانکفورت در سال 2009 باستان‌شناسان موفق به برداشتن صفحه‌ای از بستر این گودال شده‌اند که بدن کامل یک مار را نشان می‌داد و پس از بررسی دقیق‌تر محققان به وجود فسیل‌هایی که در شکم مار بودند پی بردند.

نمونه دیگری از این فسیل‌ها وجود دارند که می‌توان آنچه توسط حیوان بلعیده شده را نیز در آن مشاهده کرد،‌برای مثال دانشمندان در شکم اسب‌های فسیل شده‌ای که در این منطقه یافته‌اند فسیل برگ و انگور یافته‌اند. اما این اولین‌باری است که فسیلی سه‌ بخشی در این منطقه کشف شده‌است. تنها یک نمونه دیگر فسیل به این شکل در جهان کشف شده‌است که به یک کوسه باستانی تعلق دارد.

مارمولک فسیل شده در این تکه از تاریخ به یک مارمولک جیسلتالیلوس ماریوس تعلق دارد که از گونه مارمولک‌هایی است که می‌تواند در زمان خطر دمش را از بدن جدا کند، که البته در زمان بلعیده شدن توسط مار این کار را انجام نداده‌است.

به گفته دانشمندان اگرچه فرایند هضم درون شکم مار نسبتا سریع رخ می‌دهد،‌اما مارمولک درون شکم مار به خوبی حفظ شده‌است و این نشان می‌دهد مار یک تا دو روز پس از بلعیدهن مارمولک مرده‌ و به قعر گودال مسل سقوط کرده‌است،‌جایی که جسم این سه موجود برای همیشه تثبیت شده‌است.

منبع :

Menu