خانه‌هایی که فقط با بامبو و طناب ساخته می‌شوند

به گزارش آنا،معمولا برای ساخت یک خانه درختی به پیچ و میخ چکش و مقدار زیادی چوب نیاز است اما مهندسان چینی به تازگی نوعی خانه درختی با استفاده از چوب‌های بامبو طراحی کرده‌اند که .....

خانه‌هایی که فقط با بامبو و طناب ساخته می‌شوند

 به گزارش آنا،معمولا برای ساخت یک خانه درختی به پیچ و میخ چکش و مقدار زیادی چوب نیاز است اما مهندسان چینی به تازگی نوعی خانه درختی با استفاده از چوب‌های بامبو طراحی کرده‌اند که بی نیاز از هرگونه میخ و پیچی است.

شرکت مهندسی penda پکن، خانه درختی‌ای طراحی کرده‌اند که به هیچ یک از لوازم مرسوم مورد استفاده در ساخت ساختمان نیاز ندارد و تنها ابزار لازم برای ساخت آن طناب و چوب‌های بامبوست.
این طراحی مفهومی به‌تازگی مکان دوم را در گروه طراحی معماری در «جایزه طراحی A» سال 2016 از آن خود کرد. شرکت penda تاکنون وارد ساخت خانه درختی نشده بود ولی نمونه‌ای کوچک از یک سیستم بامبویی را در سال 2015 ساخت.
از آنجا که برای ایجاد چنین سازه‌ای، چوب‌های بامیو باید به گونه‌ای روی یکدیگر قرار گیرند که تشکیل یک خانه درختی را دهد، مهندسان این طرح، آن را «نی‌های افراشته» نامیده‌اند. گروه مهندسان این طرح امیدوارند که تا سال 2023 بتوانند نمونه بزرگ‌تری از این سازه بسازند که قابلیت زندگی 20 هزار نفر را داشته باشد.


در این خانه درختی از مواد قابل بازیافت و بامبوهای محلی استفاده می‌شود و کم‌ترین تاثیر زیست‌محیطی را در منطقه به وجود می‌آورد. این شرکت مهندسی در ساخت این خانه درختی به جای میخ از طناب برای متصل کردن چوب‌های بامبو استفاده می‌کند. هشت نی بامبو چیزی را تشکیل می‌دهند که گروه مهندسی به آن «گره» می‌گویند. این گره‌ها مجموعه‌هایی هستند که از آنها برای ساخت دیوارهای در‌هم‌پیچیده بامبویی استفاده می‌شود.
کف این سازه از کنار هم قرار گرفتن نی‌های بامبو شکل می‌گیرد. این سازه نوعی سیستم ماژولار است بدان معنا که لایه‌های مختلف آن جدا از منطقه اصلی ساخته شده است و به سازه اصلی موجود منتقل می‌شود.

هر چه لایه‌های بیشتری از بامبو اضافه شود، خانه درختی شکل می‌گیرد و به عنوان یک مجموعه آپارتمان عمل خواهد کرد. این خانه درختی محل سکونت کوچکی را برای خانواده‌ها فراهم می‌کند و هر طبقه حدود چهار متر ارتفاع دارد.
مهندسان این طرح از رشد گیاهان محلی نیز در این سازه بامبویی بهره خواهند برد و اجازه رشد طبیعی را به آنها می‌دهند. در واقع، به ازای هر ساقه بامبو که در ساخت این خانه درختی مورد استفاده قرار می‌گیرد، مهندسان از دو گیاه دیگر هم استفاده می‌کنند که جنگلی از بامبو را در اطراف این خانه به وجود می‌آورد.

به گفته مهندسان این طرح، با تکمیل این خانه درختی 20 خانواده می‌توانند در آن زندگی کنند و امیدوارند که تا سال 2023 بتوانند سازه‌ای با وسعت بیشتر طراحی کنند. انتظار می‌رود با گسترش سازه‌های درختی در این منطقه، در سال‌های آینده شاهد شهری درختی در پکن باشیم.

منبع :

Menu