کشف ذره‌ای ناشناخته در بزرگترین شتاب‌دهنده اتمی

بزرگترین شتاب‌دهنده دنیا باز هم خبرساز شده، زیرا گفته می‌شود ذره‌ای کاملا متفاوت در آن کشف شده است.

کشف ذره‌ای ناشناخته در بزرگترین شتاب‌دهنده اتمی

بزرگترین شتاب‌دهنده دنیا باز هم خبرساز شده، زیرا گفته می‌شود ذره‌ای کاملا متفاوت در آن کشف شده است.

به گزارش سایت کانون فرهنگی آموزش به نقل از خبرگزاری مهر، به تازگی فیزیکدان‌هایی که در شتاب‌دهنده بزرگ سرن اروپا مشغول به کار هستند متوجه چیزی شده‌اند که به ادعای آنها ردی از یک ذره بنیادین جدید و ناشناخته است.

تصور می‌شود که این ذره نسخه سنگین‌تری از ذره معروف بوزون هیگز باشد، ذره‌ای که دانشمندان امیدوارند با بررسی دقیق آن پی به ناشناخته‌های مربوط به ماده تاریک ببرند.

آنچه که به‌عنوان ذره احتمالا تازه کشف شده شناخته می‌شود نتیجه دو سری آزمایشات مجزا اما تکمیل‌کننده یکدیگر هستند که تحت عنوان CMS و ATLAS شناخته می‌شوند.

به‌عقیده این فیزیکدان‌ها، هنوز نمی‌توان این یافته را یک کشف علمی به شمار آورد اما وقتی به این نکته توجه می‌کنیم که در هر دوی این آزمایشات رد واحدی از یک ذره ناشناخته مشاهده می‌شود، امیدها برای کشف یک ذره جدید افزایش می‌یابد.

نزدیک به ۹ هزار فیزیکدان، متخصص و مهندس از سراسر جهان در شتاب‌دهنده سرن اروپا با زیر نظر گرفتن رفتار ذرات و آثار این برخورد‌ها به مطالعه چگونگی بوجود آمدن جهان و حتی دلیل بوجود آمدن آن می ‌پردازند. هر لحظه از این آزمایش به دانشمندان در درک جهان کمک می‌کند.

دانشمندان برای درک بهتر این اسرار از نظریه‌ای به نام مدل استاندارد استفاده می‌‌کنند. این نظریه ترکیبی از نظریه نسبیت انیشتین و تئوری کوانتوم است. این نظریه با سه مورد از چهار نیروی اساسی جهان یعنی نیروی قوی هسته‌، نیروی ضعیف هسته و نیروی الکترومغناطیس سر و کار دارد و با نیروی چهارم که نیروی جاذبه محسوب می‌شود سر و کاری ندارد.

منبع :

Menu