انواع و اقسام قهوه را بشناسید

برای آنکه بهترین قهوه را سفارش دهیم، باید انواع و اقسام آن را بشناسیم. با هم انواع قهوه را مرور می کنیم.

انواع و اقسام قهوه را بشناسید
براي آنکه بهترين قهوه را سفارش دهيم، بايد انواع و اقسام آن را بشناسيم. با هم انواع قهوه را مرور مي کنيم.
اسپرسو (Espresso)

اين تصور نادرست وجود دارد که اسپرسو يک دانه است. در واقع کلمه اسپرسو به روش خاصي از دم کردن قهوه گفته مي شود. اسپرسو نوعي قهوه است که در دستگاه اسپرسو دم مي شود. دانه ها قبلاً خوب آسياب مي شوند و سپس دوز سريعي از فشار زياد و آب گرم دريافت مي کنند. اين ترکيب فشار و آب، مقدار کمي قهوه متراکم با طعم غني استخراج مي کند. يک جرعه اسپرسو حدود 7 تا 9 گرم قهوه آسياب شده مي برد که حدود 2 اونس (56 گرم) قهوه اسپرسو توليد مي کند. دو جرعه دوبرابر قهوه آسياب شده مي برد و دو برابر قهوه اسپرسو توليد مي کند.

کاپوچينو (Cappucino)

اين نوشيدني مرسوم در ايتاليا يک بخش اسپرسو، يک بخش شير جوشيده و يک بخش کف شير دارد. اگر به درستي دم شود، هر جرعه اي که مي نوشيد بايد به مقدار مساوي قهوه، شير و کف داشته باشد. ولي در بيشتر کافي شاپ هاي آمريکا، آن را در فنجان هاي 8 اونسي (226 گرمي) سرو مي کنند. در حاليکه کاپوچينوي اصلي در فنجان 5 اونسي (140 گرمي) سرو مي شود. کاپوچينو به معناي "کلاه کوچک" است و به لايه باريک کف در بالاي قهوه اطلاق مي شود. در ايتاليا هرگز پس از وعده غذايي يا بعد از 11 صبح، کاپوچينو نوشيده نمي شود.

لاته (Latte)

لاته محبوب و مشهور يک نوشيدني اسپرسوي ايتاليايي است که دو بخش شير جوشيده و يک بخش قهوه دارد. معمولاً از کاپوچينو بزرگتر است و شير بيشتري دارد و در فنجان 7 اونسي (198 گرمي) سرو مي شود. از آنجائيکه شير فقط جوشانده مي شود و کف زيادي ندارد، سطح مناسبي براي ايجاد طرح هاي هنري فراهم مي کند. شير بيشتر به معناي طعم رقيق تر است و براي افرادي که تازه با طعم قهوه آشنا شده اند مناسب تر است.

آمريکانو (Americano)

آمريکانو يک جرعه اسپرسو و آب اضافي براي بيشتر کردن آن است. اين طعم رقيقي ايجاد مي کند که بيشتر شبيه قهوه صاف شده آمريکايي است تا يک جرعه اسپرسو. مي توان 6 تا 8 اونس آب (170 تا 220 گرم آب) اضافه کرد و البته مقدار آن به دلخواه متغير است. اين قهوه بدون شير و به صورت قهوه سياه سرو مي شود.

کورتادو/جيبرالتار (Cortado/Gibraltar)

عليرغم اسامي مختلف، تنها چيزي که کورتادو را از جيبرالتار (جبل الطارق) متمايز مي کند کافي شاپي است که اين قهوه را در آن سفارش مي دهيد. کورتادو يک اسپرسوي اسپانيايي است که با شير جوشيده بريده مي شود (کورتادو به اسپانيايي مي شود "بريدن"). اين نوشيدني کوچکي است که فقط کمي بزرگتر از ماکياتو است و در ليوان 4 اونسي (110 گرمي) سرو مي شود. نام جيبرالتار يا جبل الطارق در سال 2005 توسط کافي شاپي واقع در سانفرانسيسکو اختراع شد و به نوعي ليوان شيشه اي اطلاق مي شود.

ماکياتو (Macchiato)

در حاليکه اين استارباکس بود که ماکياتو را مشهور کرد، ولي ماکياتوي استارباکس شباهت کمي به ماکياتوي واقعي دارد. ماکياتوي سنتي يک جرعه اسپرسو و بخش کوچکي از شير کف دار در بالاي آن است. اين نوشيدني کوچک خيلي قوي است زيرا غليظ ترين طعم اسپرسو را دارد و شير اضافه شده به آن، از شدت اين طعم مي کاهد. ماکياتو به معناي "طرحدار" است و به طرح هايي که روي کف شير داده مي شود اطلاق مي گردد.

کافه او له (Café au Lait)

اين يک نوشيدني فرانسوي است که از قهوه صاف شده قوي و شير حرارت داده شده (نه شير جوشيده يا کف دار) درست مي شود. نسبت قهوه و شير يک به يک است. اگر در استارباکس دنبال اين نوع قهوه مي گرديد بايد ميستو بخواهيد. ميستو کلمه ايتاليايي براي اين نوع قهوه است.

فلت وايت (Flat White)

فلت وايت يک اسپرسوي استراليايي است که در انگلستان و آمريکا محبوبيت يافته است. فلت وايت چيزي بين کاپوچينو و لاته است که در ليوان 6 اونسي (170 گرمي) سرو مي شود. سايز آن تقريباً اندازه کاپوچينو است، ولي شير آن مانند لاته، کاملاً جوشانده مي شود.

کولد برو (Cold Brew)

کولد برو به روش دم کردن آيسد کافي گفته مي شود که شامل خيساندن قهوه آسياب شده در آب به مدت 8 ساعت مي شود تا طعم کامل آن دربيايد. با اين روش عصاره اي بدست مي آيد که مي توان به ميزان دلخواه به آن آب اضافه کرد. اين روش آزاد در سال هاي اخير در کافي شاپ ها مرسوم شده است و درست کردن اين نوع قهوه در منزل نيز راحت است. بسياري از کافي شاپ ها عصاره ها را داخل بطري مي فروشند و بدين ترتيب مي توان در منزل به ميزان دلخواه آن را رقيق کرد.

آيسد کافي ژاپني

اين يک روش براي درست کردن فوري آيسد کافي است که شما قهوه را روي يخ دم مي کنيد. قهوه با قوت دوبرابر روي يخ دم مي شود تا يخ آب شود و قهوه را رقيق و دم کند. چرا بايد آيسد کافي ژاپني را به کولد برو ترجيح دهيد؟ بعضي افراد مي گويند که اين روش منجر به تأکيد بيشتر بر روي طعم قهوه مي شود. و همچنين خيلي سريعتر از روش درست کردن کولد برو است.

آيسد کافي

آيسد کافي معمولي را مي توان به دو روش تهيه کرد: قهوه معمولي را بگذاريد بماند تا سرد شود، يا قهوه داغ قوي را مستقيماً روي يخ بريزيد. در هر دو صورت طعم رقيقي درست مي شود که باعث شده روش هاي جديد دم کردن آيسد کافي اخيراً محبوب و مرسوم شوند.

پور اُور

اين روش دم کردن قهوه عبارتست از ريختن آب داغ روي قهوه کاملاً آسياب نشده و دانه درشت و صاف کردن آن قهوه. با آنکه روش هاي زيادي براي دم کردن قهوه وجود دارد، ولي همه آنها از روند يکسان خيساندن دانه هاي آسياب شده در آب داغ پيروي مي کنند. با آنکه اين يک روش سنتي براي دم کردن قهوه است، ولي طعمي غيرعادي دارد.

موکا

موکا يک قهوه محبوب و دسري با شکلات است. عموماً آن را با ترکيب يک جرعه اسپرسو و پودر کاکائوي مخلوط با شير درست مي کنند. شير را مي جوشانند و نوشيدني را با هنر لاته تزئين مي کنند. يکي از انواع آن بيچرين است که نوشيدني مخصوص شهر تورين در ايتاليا است و ترکيبي از قهوه، خامه شکلاتي با طعم فندق و خامه غليظ است.

فراپوچينو

اين نوشيدني در آمريکا بسيار معروف شده است. با آنکه بسياري از مردم تصور مي کنند که اين قهوه شبيه بستني براي اولين بار در استارباکس درست شده، ولي در واقع ريشه آن جاي ديگري است. فراپوچينو زاده ذهني جرج هاول از کافي شاپ Coffee Connection در بوستون است که در دهه نود استارباکس اين کافي شاپ را خريد. هاول در مورد فراپوچينو مي گويد که او هم عاشق آن است و هم از آن متنفر است. او مي گويد: «وقتي استارباکس با پيشنهاد خوبي براي خريدن کافي کانکشن پيش ما آمد، خيالمان راحت شد. من قهوه اصلي و ساده را دوست داشتم، ولي بيشتر وقتم صرف چيزهايي مثل فراپوچينو مي شد.» بنابراين فراپوچينو يک نوشيدني آمريکايي است و آدم را ياد گرانيتاي ايتاليايي مي اندازد که يک قهوه يخي با بافت نرم و روان است که چيزي بين يخ در بهشت ايتاليايي و شربت است.

 نام "فراپوچينو" ترکيبي از کلمه نيو انگلندي "فراپ" براي بستني و کلمه "کاپوچينو" است. فراپوچينو از چه چيزهايي تشکيل شده است؟ استارباکس طرز تهيه اين قهوه را مثل يک راز نگه داشته و دستور تهيه آن را در وبسايش نگذاشته است. ولي يک چيز قطعي است، اين نوشيدني راز محبوبيت انفجاري استارباکس است. قطعاٌ نبايد اين نوشيدني را در جايي غير از استارباکس سفارش دهيد. و محض اطلاعتان: اگر فکر مي کنيد اين نوشيدني کافئيني که مي خواهيد را تأمين مي کند، بدانيد که اين نوشيدني اصلاً قهوه ندارد! 
منبع :

Menu
دانلود نمونه سوالات امتحانی
دانلود